Saturday, March 24, 2012

back to blogging again.....

Wow...after long long and longggggggg not updating this blog, I feel so exciting to do blog again, kenapa aku sekarang sudah malas...aku pun tak tau kenapa..banyak perkara yang sedang aku usahakan, banyak perkara juga yang sedang aku fikirkan...banyak juga benda yang aku nak lakukan. The most important things is my own bis..I'm now doing chicken farm..not here but in indonesia..people keep asking me why there not here..simple..I'm just telling them that if you wanna build a chicken farm here with capital below 20k, u just a dreaming person...that on of my reason why I'm doing there. Weiii...gila beb, indon suka menipu siutt...yaa itu aku tau, but no pain no gain bro...aku cuba aja, risiko utk ditipu itu dimana mana pun bole..kat malaysia ni pun banyak org kena tipu pasal nak setup a new bis...its ok, aku memperjudikan nasib aku untuk berjaya..bak kata orang tak cuba tak tau. Setakat ini progress my chicken farm was good, within a month almost 80% completed. Insyaallah bu mid april 1st batch chicken will be place in my reban but they call 'kandang'. Urusan gaji pekerja juga alhamdulillah sudah selesai, makasih ya bapak firman kerna banyak membantu dalam menyelesaikan banyak perkara....nanti wa tapau baso satu family hehe...


Kerja aku sekarang masih di tahap itu...aku kena tingkatkan lagi usaha utk memikirkan sesuatu nak bagi boost up balik performance...duk bercakap kat staff 'I want something yg extra..but me???hahaha...no extra...danggg!!!....


This is my 1st time updating my blog using my new Dakota...new baby u olls..wakakaka. But lately I'm addicted to android which is can make more passionate. I can do work anywhere...for me that was really2 good...I'm targeting to get samsung SII, insyaallah...but I have to sell my samsung Y 1st...just to cover cost for my new gadjet wakakaka.....ok, time is up for me to update my blog...surely I will trying to update my blog more....insyaallah...


Adios..

No comments: