Saturday, March 24, 2012

back to blogging again.....

Wow...after long long and longggggggg not updating this blog, I feel so exciting to do blog again, kenapa aku sekarang sudah malas...aku pun tak tau kenapa..banyak perkara yang sedang aku usahakan, banyak perkara juga yang sedang aku fikirkan...banyak juga benda yang aku nak lakukan. The most important things is my own bis..I'm now doing chicken farm..not here but in indonesia..people keep asking me why there not here..simple..I'm just telling them that if you wanna build a chicken farm here with capital below 20k, u just a dreaming person...that on of my reason why I'm doing there. Weiii...gila beb, indon suka menipu siutt...yaa itu aku tau, but no pain no gain bro...aku cuba aja, risiko utk ditipu itu dimana mana pun bole..kat malaysia ni pun banyak org kena tipu pasal nak setup a new bis...its ok, aku memperjudikan nasib aku untuk berjaya..bak kata orang tak cuba tak tau. Setakat ini progress my chicken farm was good, within a month almost 80% completed. Insyaallah bu mid april 1st batch chicken will be place in my reban but they call 'kandang'. Urusan gaji pekerja juga alhamdulillah sudah selesai, makasih ya bapak firman kerna banyak membantu dalam menyelesaikan banyak perkara....nanti wa tapau baso satu family hehe...


Kerja aku sekarang masih di tahap itu...aku kena tingkatkan lagi usaha utk memikirkan sesuatu nak bagi boost up balik performance...duk bercakap kat staff 'I want something yg extra..but me???hahaha...no extra...danggg!!!....


This is my 1st time updating my blog using my new Dakota...new baby u olls..wakakaka. But lately I'm addicted to android which is can make more passionate. I can do work anywhere...for me that was really2 good...I'm targeting to get samsung SII, insyaallah...but I have to sell my samsung Y 1st...just to cover cost for my new gadjet wakakaka.....ok, time is up for me to update my blog...surely I will trying to update my blog more....insyaallah...


Adios..

Wednesday, September 14, 2011

Rasanya masih belum terlewat utk aku mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua muslim....alhamdulillah, aku berpuasa seperti kebiasaan dan golf juga tidak ketinggalan di bula mulia hehe...

Lama dah tak update blog nih, idea pun dah hilang..apa yg aku yg citer aku pun tak tau...kalo ikutkan banyak benda nak bercerita tapi ntah...malas agaknya...takpe pelan2 kayuh ada masa dan idea nanti aku musti mau hapdate blog aku nan satu ni....


Anyway...thank to my BB bold..u did a good job and I'm gonna miss u hehe....


Adios...

Friday, August 5, 2011

new posting aku hilang...

Penat aku mengarang panjang2 malam tadi...ingatkan dah completely post....rupanya belom lagi..damn!!!....dah pulak tu hilang ntah kemana huhu.....lain kali la aku karang episod 'really bad week'...

Kenapa aku rajin update blog???sebab aku sekarang ini ada kat umah mentua hahaha....so aku punya banyak masa terluang, apalagi..inilah peluang aku nak update blog yang dah hampir2 bersawang ahakss....

Apapun this week and next week is a tough week for me...I have to settle everything to present to my bos and my very new fussy MD....I can do, no matter what yooo :)


Adios....

Thank again to my BB bold...:)

Monday, August 1, 2011

blog ini sudah di updatekan.......

sedang berusaha gigih untuk update blog hahaha.....tapi kemalasan melanda ahakss...

adios..

Saturday, April 23, 2011

happy birthday untuk aku....

24th April 2011...aku dah 32 thn beb, cepat masa berlalu huhu....selamat tambah umurrr untuk aku hehe.... Terima kasih kepada my beloved wife yg buat aku terkejut dan blurrr kenapa ada kek and anak2 aku menyanyi happy besday....rupanya untuk aku haha....lupa lorrr.


Thank to my bold again.....:)


Adios....

Thursday, March 24, 2011

Happy birthday Adam....

Happy birthday Adam Haris....papa doakan adam agar diberikan kesihatan yang baik...jadi anak yang soleh insyaallah.....





adios....

Monday, March 21, 2011

Happy birthday Nana....



Happy birthday Nur Adriana...papa doakan nana semoga diberikan kesihatan yang baik, belajar rajin2 dan jadilah anak yang baik....dan jangan nakal2 dan jangan selalu buat macam pic ni lagi tau...




adios.....